Seneste Danmarksnyheder

Nødhjælpsorganisationer efterspørger mere støtte til Pakistan efter ‘apokalyptiske’ oversvømmelser

Fly med mad, medicin og andre nødvendigheder fortsætter med at lande i det katastroferamte Pakistan, som i den seneste uge har været plaget af voldsomme oversvømmelser.

I løbet af natten landede det niende nødhjælpsfly fra De Forenede Arabiske Emirater og det første fra Uzbekistan i hovedstaden, Islamabad. Kina, Tyrkiet og Saudi-Arabien har givet bidrag, og torsdag sluttede også Danmark sig til nødhjælpsindsatsen med et bidrag på ti millioner kroner i humanitær støtte til FN’s Flygtningehøjkommissariat, UNCHR.

Men der er stadig behov for megen mere hjælp, lyder det fra UNHCR og en hel række andre nødhjælpsorganisationer i Pakistan.

– Vores personale i landet rapporterer, at størrelsen på den ødelæggelse, befolkningen står over for, er utænkelig, siger talsperson Matthew Saltmarsh ifølge AP.

Det samme fortæller Bjarke Skaaning, som er katastrofechef i Dansk Røde Kors, der også er med i nødhjælpsindsatsen i Pakistan.

– Selv med de penge, der er kommet fra den pakistanske regering og i donormidler fra andre, er man slet ikke tæt på at nå i mål, siger han.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies