Seneste Danmarksnyheder

New Yorks justitsminister sagsøger Trump og tre af hans børn for bedrageri

USA’s tidligere præsident, Donald Trump, kan se frem til endnu en retssag.

Denne gang handler det om selve grundlaget for hans formue.

For ifølge et civilt sagsanlæg fra delstaten New Yorks justitsminister, Letitia James, har Trump løjet og bedraget, når han har skullet opgive værdien af sit forretningsimperium.

Det har blandt andet gjort ham i stand til at optage lån på favorable vilkår, lyder anklagen.

– Donald Trump oppustede sin formue med milliarder af dollars for at gøre sig selv rigere og snyde systemet og dermed os alle, sagde Letitia James, der er demokrat, på et pressemøde i dag ifølge nyhedsbureauet AP.

Ivanka, Eric og Donald Trump Jr. blandt sagsøgte

Søgsmålet, der er anlagt ved en domstol på Manhattan, er også rettet mod ledende personer i Trump-organisationen samt den tidligere præsidents tre ældste børn; sønnerne Donald Trump Jr. og Eric Trump samt datteren Ivanka Trump.

Selv har Donald Trump beskyldt efterforskningen for at være politisk motivet og kaldt Letitia James for en “løbsk anklager”, der er ude på “en hævntørstig og egoistisk fisketur”.

For Trump, der ejer flere ejendomme i New York og golfbaner rundt omkring i verden, har det længe været en del af hans offentlige billede, at han var en succesfuld forretningsmand.

Men demokraten Letitia James og hendes kontor har brugt tre år på at gennemgå Trumps forretninger.

Ifølge søgsmålet har Trump og de øvrige stævnede i over 200 tilfælde givet forkerte og vildledende oplysninger om Trump-organisationens økonomi gennem de seneste ti år.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies