Seneste Danmarksnyheder

Natochef: Det var formentlig et ukrainsk missil, der ramte Polen i går. Men ansvaret er russernes

– Men lad mig sige det her helt klart: Det er ikke Ukraines fejl. Rusland bærer ansvaret i sidste ende, mens det forsætter sin ulovlige krig mod Ukraine, siger Jens Stoltenberg.

Han fortalte, at Nato fortsætter med at støtte Ukraine i sin ret til at forsvare sig selv.

– Rusland må stoppe denne meningsløse krig, sagde Nato-chefen.

Ser løbende på, om østlige grænse skal styrkes

Jens Stoltenberg fortalte, at landene vil fortsætte med at undersøge sagen og koordinere arbejdet mellem medlemslandene, og at man forsat vil gøre alt, hvad der er nødvendigt, for at forsvare samtlige medlemslande.

Nordmanden fortalte også, at Nato har udvidet sin tilstedeværelse langs Natos østlige grænse, siden Ruslands invasion af Ukraine. Det gælder både landtropper, men også tilstedeværelse i luften og i havet.

– Det har øget vores luftforsvarsmuligheder, men også vores muligheder for at få et fuldt billede af, hvad der sker langs grænsen mellem Nato-lande som Polen og Ukraine. Og vi ser løbende på, hvad vi ellers kan gøre, siger han.

Stoltenberg: Det er Putins ansvar

pressemødet blev der spurgt, om gårsdagens hændelse var det mest intense øjeblik for Nato i forsvarsalliancens historie. Her svarede Jens Stoltenberg, at han altid er meget påpasselig med at rangere forskellige situationer.

– Men den demonstrerer, at krigen i Ukraine, som er præsident Putins ansvar, stadig udvikler farlige situationer. Samtidig skal man huske på, at dette skete på samme tid, som at Rusland affyrede en bølge af luftangreb på ukrainske byer og angreb kritisk civil infrastruktur, lød det.

Polens præsident, Andrzej Duda, fortalte også tidligere, det ikke tydede på, at Polen i går blev udsat for et bevidst angreb, men at det sandsynligvis var et uheld.

Han fortalte også, at missilet højst sandsynligt stammede fra det ukrainske forsvar.

Ukraine har tidligere afvist, at missilet stammer fra dem.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies