Seneste Danmarksnyheder

Nationalsang, mønter og pas skal ændres efter dronningens død

Retsvæsenets sprogbrug står også til at få sig en overhaling.

For eksempel er det slut med særligt udmærkede senioradvokater, der bliver en del af “Queen’s Counsel”(dronningens råd, red). I stedet udnævnes man fremover til “Kings Counsel” (Kongens råd, red).

Og når ja, så kan fangerne i de britiske fængsler glæde sig over, at de ikke længere bliver tilbageholdt til “hendes majestæts fornøjelse”.

De skal dog ikke glæde sig for hurtigt. De tilbageholdes nu til “hans majestæts fornøjelse”.

Ligeledes er det slut med at referere til regeringen som “dronningens regering“, som det ellers er har været skik i 70 år. Det samme gør sig gældende for briternes svar på Skattestyrelsen og statskassen, der også er blevet refereret til som dronningens.

Sidst, men absolut ikke mindst, så er det fremover slut med at skåle på kongerigets pubber med ordene “to the queen” (for dronningen, red). Den ære vil fremover tilfalde kongen.

I Storbritannien er der erklæret landesorg. Man flager er på halv stang på alle offentlige bygninger og kongelige slotte i Storbritannien. Journalister, politikere og hoffets ansatte forventes at iklæde sig sort tøj. Parlamentsmedlemmer vil derudover bære sørgebind.

Flere arrangementer er desuden blevet aflyst. Blandt andet weekendens kampe i Premier League-kampe, oplyser Premier League på Twitter.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies