Seneste Danmarksnyheder

Nancy Pelosi trodser kinesiske advarsler: Ankommer til Taiwan til historisk besøg

Danmark anerkender på lige fod med mange andre lande ikke Taiwan, men vi handler med den lille østat.

Den selvudnævnte stat Taiwan er ikke anerkendt af Danmark. Som en lang række andre lande – herunder EU-landene og USA – fører Danmark en såkaldt ét-Kina-politik.

Læs her, hvad det betyder, og hvordan Danmarks forhold er til østaten:

– At Danmark følger en ét-Kina-politik, betyder, at vi ikke har diplomatiske forbindelser med Taiwan. Det er der kun 14 lande, der har, og langt de fleste er mindre østater i Caribien og Stillehavet

– Danmark har dog et handelskontor på øen, som arbejder for at udbygge de økonomiske og kulturelle forbindelser til Taiwan.

– Danmark var i mange år nettoimportør af varer og tjenester fra Taiwan, men eksporten er steget markant på det seneste. Det har været medvirkende til, at vi nu sælger meget mere til Taiwan, end vi køber derfra.

– Ifølge den seneste opgørelse fra det danske handelskontor i Taiwan eksporterede vi varer og tjenester for knap 11 milliarder kroner sidste år, mens vi importerede for seks milliarder.

– Det er særligt kategorien energiproducerende maskiner – som blandt andet omfatter vindmølleindustrien – der fylder i statistikken med en omsætning på mere end fire milliarder kroner.

– Taiwan er også et stort marked for den danske medicinalindustri, der eksporterer for mere end 600 millioner kroner årligt.

Kilde: Udenrigsministeriet, Taiwans udenrigsministerium og Dansk Industri via Rizau

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies