Seneste Danmarksnyheder

Morten Bødskov løfter sløret for fællesdonation til Ukraine: ‘Nu tager vi våbendonationerne til et nyt og højere niveau’

Slovakiet får 685 millioner kroner, som landet skal bruge på at producere våben til Ukraine – mere specifikt: 16 artillerisystemer af typen Zuzana-2.

Det står klart, efter den danske forsvarsminister, Morten Bødskov (S), for kort tid siden præsenterede en fællesdonation til Ukraine sammen med sin slovakiske modpart, Jaroslav Nad.

Sammen med Slovakiet, Norge og Tyskland har Danmark underskrevet en hensigtserklæring om, at landene yder det finansielle bidrag til den slovakiske våbenproduktion. Danmarks bidrag er på cirka 230 millioner kroner, oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Desuden har regeringen fået Folketingets opbakning til endnu en dansk donationspakke på 1,1 milliarder danske kroner, og dermed nærmer de danske donationer til Ukraine sig fire milliarder kroner, fortæller forsvarsministeren.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies