Seneste Danmarksnyheder

Ministre udvandrer i flok, men Boris Johnson nægter at forlade kriseramt regering

Boris Johnsons regering ramt af flere skandaler

Ministerflugten sker i protest mod den seneste tids skandaler, som har ramt den britiske premierminister og hans regering.

Senest har Boris Johnson fået stor kritik for håndteringen af sagen om et tidligere parlamentsmedlem, der blev tvunget til at gå af efter afsløringer om seksuelle krænkelser. I sagen ændrede Johnson forklaring ad flere omgange.

Det fik finansminister Rishi Sunak og sundhedsminister Sajid Javid til at trække sig.

Da finansministeren trådte tilbage, var det blandt andet med ordene, at “offentligheden forventer med rette, at regeringen opfører sig ordentligt, kompetent og seriøst”.

– Jeg mener, at disse standarder er værd at kæmpe for, og det er derfor, jeg træder tilbage, skriver Sunak i et tweet.

Derudover er der den såkaldte partygate-skandale, hvor Boris Johnsom også kom i modvind. Her blev det afsløret, at der var blevet holdt fester i premierministerens embedsbolig på Downing Street 10, mens landet var lukket ned på grund af coronavirus i 2020.

Den britiske regering består af premierministeren, som under sig har 20 kabinetministre og 99 viceministre. Regeringen har altså i alt 120 ministre.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies