Seneste Danmarksnyheder

Mindst 1.000 dræbt, da jordskælv ramte Afghanistan midt om natten: ‘Hele landsbyen var begravet’

Mindst 1.000 har mistet livet og mere end 1.500 er blevet såret, efter et voldsomt jordskælv sent tirsdag ramte den østlige del af Afghanistan.

Det oplyser Afghanistans katastrofeministerium.

Skælvet, der blev målt til 6,1 på skalaen, ramte kort efter klokken halv to om natten lokal tid, mens størstedelen af befolkningen sov, og ødelagde hundredvis af huse.

Jordskælvet tegner til at være det største og mest dødelige i Afghanistan i over to årtier, og det har ramt et fattigt område i grænselandet mellem Afghanistan og Pakistan.

Det er en region, som ofte bliver ramt af jordskælv, fortæller Puk Damsgård, DR’s mellemøstkorrespondent, som har besøgt Afghanistan mange gange.

– Det er sparsomt med infrastruktur, og folk her har ikke muligheder for at have boliger, der kan modstå den her type jordskælv, siger hun og fortsætter:

– Nu ser vi konsekvenserne af, når det virkelig rammer hårdt, nemlig at folks huse falder sammen om dem, og også gør det, når de ligger og sover midt om natten.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies