Seneste Danmarksnyheder

McDonald’s har forladt Rusland, men nu genfødes restauranterne i ‘russisk propagandasejr’

Ifølge McDonald’s har Govor indvilliget i at overtage samtlige restauranter i Rusland, lige som han er gået med til at bibeholde samtlige ansatte i mindst to år under samme vilkår, som de var ansat på hos McDonald’s.

Ifølge Reuters siger Govor, at han vil åbne yderligere 150 restauranter, så porteføljen tæller 1.000 burgerrestauranter.

– Vi har en udfordrende og ambitiøs plan. Vi vil genåbne alle kædens restauranter om to måneder, siger Govor ifølge Reuters til Forbes Russia.

Politisk vigtigt at genåbne gnidningsfrit

Ifølge Jeremy Morris er det vigtigt for den russiske stat at bibeholde det, som McDonald’s er blevet til i Rusland.

– McDonald’s kom som et symbol på amerikansk forbrug og frihed til at forbruge, hvad du vil. Men der er gået 30 år, og nu er McDonald’s mere et symbol på, at relativt fattige folk også kan spise udenfor deres hjem.

– I dag er McDonald’s normalt i Rusland, men det faktum gør, at det vil være et stort, symbolsk problem for Rusland at miste det. Derfor er det en politisk beslutning, for staten støtter de facto Alexander Govor, siger Jeremy Morris.

Han peger på, at på grund af sanktionerne mod Rusland, så er al entreprenørskab i Rusland henstillet til at modtage finansielle garantier fra russiske banker. Og de russiske banker er støttet af staten.

– At miste McDonald’s vil være en indrømmelse af, at Rusland pludselig er blevet meget fattigere, så der er et politisk imperativ for at have en form for kontinuitet, der gør, at man kan sige til folket, at denne prisvenlige fastfood stadig er tilgængelig.

– Den russiske stat har givet sig selv en propagandasejr ved at kunne sige, “at vi er ikke afhængig af Vesten, ikke afhængig af transnationale virksomheder, og sanktionerne rammer os ikke, fordi vi kan bare genåbne under et nyt brand”, siger Jeremy Morris.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies