Seneste Danmarksnyheder

Magtkamp under opsejling hos Republikanerne: Det er Trump overfor det ‘gamle’ parti

I analysen fra The Washington Post slås det fast, at “Trump har forandret politik på mange måder, og det betalte Republikanerne prisen for i tirsdags”.

Og mens splittelsen tilsyneladende ulmer i Det Republikanske Parti, har Trump på tirsdag indkaldt til pressemøde i hans residens Mar-a-Lago i Florida, hvor han vil præsentere en stor nyhed, skriver han på sit sociale medie, Truth Social.

– Han har ikke sagt, hvad det er, men man skal ikke gætte ret længe for at finde ud af, at han vil stille op til præsidentvalget i 2024, lyder det fra Steffen Kretz.

Det var genvalget af den demokratiske senator Catherine Cortez Masto i Nevada, der sikrede Demokraterne et flertal i Senatet. (Foto: © DAVID SWANSON, Ritzau Scanpix)

Hvis Trump på tirsdag oveni et – for Republikanerne – skuffende midtvejsvalg annoncerer sit kandidatur til præsidentvalget, skyder han for alvor gang i en magtkamp i Det Republikanske parti, vurderer Steffen Kretz.

– Mange i partiet giver Donald Trump skylden for valgnederlaget ved midtvejsvalget, fordi hans kandidater klarede sig rigtig dårligt.

– Der tegner sig en magtkamp i partiet.

Trumps præsidentdrømme truet

Skal man pege på en udfordrer til Det Republikanske Partis ubestridte frontfigur Donald Trump, er én allerede trådt ud af kulissen.

Ron DeSantis nærmest blæste demokraten Charlie Crist ud af konkurrencen om guvernørposten i delstaten Florida, da DeSantis i tirsdags genvandt posten med 19 procentpoint ned til Crist.

– DeSantis er en lysende stjerne, som formentligt allerede nu gør klar til at stille op ved præsidentvalget i 2024, siger Steffen Kretz.

DeSantis har ikke officielt meldt sit kandidatur, men vælgerne satte tirsdag en fed streg under, at han er en vellidt kandidat.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies