Seneste Danmarksnyheder

Lula indsat som brasiliansk præsident: ‘Han er allerede gået i gang med at lave ting om’

Luiz Inácio Lula da Silva, eller blot Lula, er igen brasiliansk præsident, efter han natten til mandag blev indsat.

I sin indsættelsestale var den nyvalgte præsident ikke sen til at rette kritik mod den forhenværende præsident, Jair Bolsonaro.

– Vores første gerninger er målrettet at løfte 33 millioner ud af sult og løfte mere end 100 millioner brasilianske mænd og kvinder ud af fattigdom. Det er dem, der har båret den tungeste byrde af det nationale ødelæggelsesprojekt, som stopper i dag, sagde Lula.

Det anslås, at op mod 300.000 var til stede for at få et glimt af og tiljuble den nye præsident. Derfor havde myndighederne også frygtet uroligheder, og 12.000 betjente og militærfolk var indsat til begivenheden i hovedstaden, Brasilia.

Men indsættelsen forløb uden større uroligheder, fortæller DR’s korrespondent i Sydamerika, Kristian Almblad. En enkelt er mand tilbageholdt, efter han forsøgte at komme ind til indsættelsen i besiddelse af en kniv og fyrværkeri.

– Det forløber festligt, men kontrolleret og roligt. Der er kun de små episoder med en mand, der blev tilbageholdt af politiet og en drone, der kom lidt for tæt på, som blev skudt ned af brasiliansk politi, siger Kristian Almblad.

Han fortæller, at der mandag morgen dansk tid stadig er gang i festen, selvom det er blevet nat i Brasilien.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies