Seneste Danmarksnyheder

Lektor: ‘Sandsynligheden for at Putin bruger atomvåben stiger i takt med, at Ukraine erobrer mere land’

Ifølge ham har russerne ikke lært af deres nederlag i Donbas på det seneste.

– Russerne burde nu være advaret om, at de ikke beskytter deres byer godt nok, men de har ikke været i stand til at føre soldater nok frem til at kunne befæste Lyman, siger han.

– Indtil videre tyder det ikke på, at de – i hvert fald konventionelt – er i stand til at svare igen.

Putin kan blive presset til taktiske atomvåben

Og hvis Putin ikke kan svare igen på den ukrainske modangreb på konventionel vis, så kan han måske blive presset til at bruge andre metoder.

– Det mest oplagte er taktiske atomvåben, som Putin også selv har advaret imod som en del af den manøvre, hvor han annekterede de fire regioner, siger Peter Viggo Jakobsen.

– Sandsynligheden for, at Putin vil bruge atomvåben, stiger i takt med, at Ukraine erobrer mere og mere land – ind til videre skal de stadig erobre meget land, og man kunne godt forvente, at fremrykningerne kan blive sat lidt i stå på grund af vinteren, hvilket vil give russerne mere tid til at mobilisere flere soldater.

Han understreger, at det faktum, at Putin er i gang med at mobilisere 300.000 flere soldater dog tyder på, at han stadig har intentioner om at tilbagevinde land på traditionel vis.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies