Seneste Danmarksnyheder

Lavrov sad i lokalet, da Zelenskyj talte til verdensledere: Stop krigen

Zelenskyj tordnede i sin tale mod “de vanvittige trusler om atomvåben, som russiske embedsmænd har tyet til”.

– Der findes ikke nogen undskyldning for nuklear afpresning, lød det fra Zelenskyj.

Her henviser den ukrainske præsident til tidligere udtalelser fra Putin.

– Hvis der opstår en trussel mod vort lands territoriale integritet og mod vores evne til at forsvare Rusland og vort folk, vil vi bruge alle de våbensystemer, vi råder over, har den russiske præsident blandt andet sagt.

I talen takkede Zelenskyj, hvad han kalder “G19” – altså G20 uden Rusland – for at “gøre det klart”, hvad han mener om Rusland.

Anstrengt stemning

Krigen i Ukraine har gjort stemningen “anstrengt”, fortæller DR’s korrespondent på Bali, Ole Ryborg.

– Lande som Indien og Sydafrika havde håbet, at de kunne gå under radaren på spørgsmålet om krigen i Ukraine, men det kan de ikke på grund af USA og EU, som insisterer på, at G20-landene skal have en holdning til krigen.

Et udkast til den sluterklæring, som G20-landene skal blive enige om, viser, at ”de fleste af G20-landene på det kraftigste fordømmer Ruslands aggression mod Ukraine og kræver Ruslands fulde og øjeblikkelige tilbagetrækning fra Ukraines territorie”.

I udkastet skriver landene, at krigen i Ukraine har resulteret i alt fra menneskelige lidelser til stigende inflation og ringere energi- og fødevaresikkerhed.

Krigen i Ukraine splitter

En af dem, som vil have sat en stopper for krigen i Ukraine, er Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

– Sammen med Kinas præsident Xi kalder vi på respekt for Ukraines territorielle integritet og suverænitet, skriver den franske præsident, Emmanuel Macron, på Twitter.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies