Seneste Danmarksnyheder

Kritikken breder sig af Putin efter retræte: ‘Hvis du er ligeglad, er du ikke russer’

Og spørger man Alexander Dugin, peger pilen og ansvaret kun ét sted hen.

På præsident Vladimir Putin.

Regeringen bærer et ansvar for det her. Hvad er ellers meningen med enevælde – og det er netop det, vi har? Vi giver Herskeren den absolutte magt, til gengæld for at han redder os alle – folket, staten, mennesker – i et kritisk øjeblik. Hvis han samtidig omringer sig med nederdrægtige mennesker eller spytter på den sociale retfærdighed, er det ubehageligt, men bare han redder os. Og hvad så hvis han ikke gør?, spørger Dugin retorisk og svarer selv.

Enevælden har en pris. Den fulde magt ved succes, men også det fulde ansvar for fiasko.

Kherson – en by i Rusland?

Byen Kherson er den største by i regionen af samme navn, som er en af fire regioner, som Rusland ulovligt annekterede. De tre andre regioner er Luhansk, Donetsk og Zaporizjzja.

Det er altså kun seks uger siden, at præsident Putin erklærede Kherson og den region, byen ligger i, for en del af Rusland. På baggrund af tvivlsomme såkaldte afstemninger stemte 87 procent efter sigende for at lade Kherson-regionen indlemmes i Rusland. Og det blev fejret under en storstilet ceremoni i Moskva med deltagelse af de russisk-udpegede ledere af fire regioner i det østlige Ukraine, som nu kun devis er under russisk kontrol.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies