Seneste Danmarksnyheder

Krisewhisky: Alasdair Day laver whisky, som hans oldefar gjorde for 200 år siden – men i år har den været populær som aldrig før

Investorerne flokkes om skotsk whisky

Det ville være en underdrivelse at sige, at Alasdair Days værktøjer til at fremstille whiskyen i dag er noget anderledes. Han er kommet langt, siden han stod ved køkkenbordet. I dag er han mesterdestillatør på øen Raasay i det vestlige Skotland og producerer mange tusind liter whisky om året.

Når whiskyen er færdigbrygget, kommer den på tønder for at blive modnet i et af destilleriets varehuse. Den skal ligge der i mindst tre år, før Alasdair Day hælder den på flaske for at blive solgt som øens single malt.

Det er dog langt fra alle tønder i varehusene, der er hans egne. Et stigende antal er nemlig ejet af private investorer, som håber på, de giver et pænt afkast. De har altså ikke nødvendigvis et langt og romantisk forhold til whisky som ham selv.

– Jeg kan godt lide at tænke, at det ikke bare er en kold investering, siger Alasdair Day.

Men det er det for nogle investorer ifølge den skotske investeringsbank Noble & Co. Investeringerne i god og sjælden skotsk whisky er nemlig steget med 23 procent i år, og det er de usikre finansmarkeder, der får investorer til at søge ly i de skotske whiskytønder.

– I et år med høj inflation tror jeg, folk prøver at investere i noget, de får et afkast fra. Aktiemarkederne har jo været meget svingende, og så ligner whisky en mere stabil investering, der giver et godt afkast, siger Alasdair Day.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies