Seneste Danmarksnyheder

Korruptionsbekæmpere slår alarm: Tusindvis af russiske virksomheder er dukket op i Georgien siden februar

Garibasjvili meddelte i foråret, at det ikke var i landets interesse at tilslutte sig sanktioner mod Rusland og heller ikke indføre nogen på egen hånd – en udtalelse, der fik ros fra Moskva, men vakte stor vrede i Ukraine.

Det fik blandt andet Ukraines præsident Zelenskyj til at trække landets ambassadør ud med besked om, at først når man mærkede støtten fra den georgiske regering, ville han blive sendt retur.

Indtil videre er der ikke fra ukrainsk hold fremlagt håndfaste beviser, og ifølge Transparency International er der heller ikke noget konkret, der tyder på, at man kan omgås sanktionerne via det finansielle system i Georgien.

Men det er ikke utænkeligt, at nogle vil se en mulighed for at udnytte situationen, lyder det fra finansmand og tidligere chef for nationalbanken Giorgi Kadagidze.

Han peger på, at det eksempelvis godt kan lade sig gøre at importere varer til en virksomhed i Georgien for så at fragte dem til Rusland.

– Spørgsmålet er, hvad staten vil tage af forholdsregler for at forhindre, at de her ting sker. Det er det vigtigste at kigge på, når vi taler om, hvorvidt man tilslutter sig sanktioner eller ej.

Hejser rødt flag

Ligesom Transparency International udtrykker han bekymring for, at Georgien kan havne i en risikabel situation på grund af en kombination af blandt en visumpolitik uden mange begrænsninger, øgede handelsforbindelser med Rusland, en geografisk nærhed og så antallet af de mange nye russisk-registrerede virksomheder.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies