Seneste Danmarksnyheder

Korruptions-vagthund efterlyser skrappere regler efter skandale ryster Europa-Parlamentet

S: Åben for strammere regler

Christen Schaldemose, der sidder i Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, er med egne ord “dybt rystet over sagen”, som har ramt hendes egen socialdemokratiske gruppe i parlamentet.

Udover Eva Kaili, der har siddet i parlamentet i otte år, har den belgiske socialdemokrat Marc Tarabella bekræftet, at hans hjem blev ransaget af politiet i fredags. Her blev hans computer og mobiltelefon beslaglagt, men han understreger selv efterfølgende i en udtalelse, at han “absolut intet har at skjule”.

Ifølge Christel Schaldemose skal hver en sten vendes i sagen, hvor politiet indtil videre har beslaglagt 4,5 millioner kroner. Og hun er åben for strammere regler, hvis det kan forhindre lignende sager i fremtiden.

– Men jeg tror ikke nødvendigvis, at strammere regler ville have kunnet forhindret denne sag. For bestikkelse er jo ulovligt, og uanset om man har etiske spilleregler eller ej, så vil der stadigvæk være nogen, der bliver fristet. Derfor skal vi se, hvordan vi kan få taget hånd om denne korruptionskultur, siger Christel Schaldemose og tilføjer:

– Rigtig mange af dem, der er involveret i sagen, er af italiensk eller græsk afstamning, hvor de har en dårlig kultur, hvad det her angår. Jeg vil se på alle forsalg med positive øjne, men hvis jeg troede, at regler var nok til at stoppe det her, så var det jo bare et spørgsmål om at vedtage dem, og så ville det ikke ske igen. Men jeg tror også, der noget kulturelt, og derfor har vi brug for at se hinanden i øjnene og spørge, hvorfor det kunne komme så vidt, siger Christel Schaldemose.

Den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet skal vende sagen, når de mødes her til eftermiddag.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies