Seneste Danmarksnyheder

Korrespondent tester billige tyske togbilletter: Jeg føler mig som formpresset dåsekød i en svedig menneskelasagne

Mittelrheinbahn

Den 167 kilometer lange togtur fra Köln til Mainz fører langs Tysklands største flod, Rhinen. Særligt stykket mellem Koblenz og Bingen er spektakulært: Her slanger floden og skinnerne sig dybt nede i Rhin-dalen, mens vinbjerge og borge tårner sig op på begge sider. Man føler sig vitterligt som i et tysk modeltogslandskab, der kom på UNESCO-verdensarvslisten i 2002.

Harzer Schmalspurbahnen

Apropos modeltog: Hvad med at tage den indre konduktørkasket på og fløjte afgang til en rigtig damptogstur? Det kan du i Harzens eventyragtige skov- og bjerglandskab. Her giver 9-euro-billetten adgang til de fleste strækninger på den 140 kilometer lange smalsporbane mellem hovedbyerne Wernigerode, Nordhausen og Quedlinburg.

Bodenseegürtelbahn

Én af Tysklands mest maleriske togstrækninger forbinder de små landsbyer på den nordlige og østlige side af landets største sø, Bodensee. Tag for eksempel turen fra Radolfzell via Friedrichshafen til Lindau. Et godt stykke af vejen kører du umiddelbart langs søens bred, hvor udsigten får kæber til at falde på række. På en god dag kan du endda se Alperne knejse i horisonten.

Höllentalbahn

Er et vildt ridt gennem Sydtysklands majestætiske skovområde Schwarzwald. Togturen højt oppe over den smalle ”Helvedesdal” kan nemlig godt føles som at balancere på kanten af afgrunden. Og i det hele taget fører strækningen fra Freiburg til Donaueschingen over utallige imponerende broer og slugter. Med jævne mellemrum borer toget sig også gennem tunneller og over tinder – på det, der er Tysklands mest stejle togstrækning.

Usedomer Bäderbahn

På den solrige østersø-ø Usedom ligger en perlerække af små, yndige badebyer med vidtstrakte, hvide sandstrande. Perlerne forbindes af den såkaldte ”Bäderbahn” (”badebane”), der starter i livlige Stralsund på fastlandet og ender i polske Swinouce.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies