Knusende regninger, frysende børn og udsigten til tusinder af lukkede pubber: Kriseramt Storbritannien gør klar til ny premierminister
Inflationskrise. Recession. Massive togstrejker. Mangel på arbejdskraft. Udsigt til Europas højeste energipriser. Og vandværker, der pumper tonsvis af spildevand ud i de britiske floder og badearealer.
Ja, ulykkerne hober sig op for tiden i Storbritannien.
Derfor bliver der nok at tage fat i for landets nye premierminister. Senere i dag får vi svar på, hvem medlemmerne af Det Konservative Parti har valgt som Boris Johnsons afløser som partiformand og premierminister.
Og der er altså udfordringer nok at tage fat i.
Spørger man briterne, er det dog klart den såkaldte cost of living crisis – altså en voldsom stigning, hvad angår briternes leveomkostninger – der holder flest vågne om natten.
Millioner af briter står nemlig til snart at blive kastet ud i fattigdom, når de britiske energipriser stiger i næste måned.
Pressede briter slukker for varmen såvel som køleskabet
Utallige briter fik noget af en mavepuster i slutningen af sidste måned, da energimyndighederne annoncerede, at man vil hæve loftet for de gennemsnitlige britiske energiregninger med 80 procent pr. 1. oktober.
Her kan briter med et gennemsnitligt energiforbrug se frem til at betale 30.500 kroner om året, men allerede til januar forventes briternes energiudgifter at stige yderligere.
Ifølge finansmediet Bloomberg kommer briterne denne vinter til at betale tre gange så meget for deres varme som sidste år. Og til januar står priserne til at stige igen.
Det er der mange, der ikke har råd til, og derfor planlægger millioner af briter ikke at tænde for varmen til vinter. Derfor har flere britiske kommuner besluttet at omdanne blandt andet kirker, biblioteker og kulturcentre til varmestuer for briter, der ikke har råd til at tænde for varmen derhjemme.