Seneste Danmarksnyheder

Knap 12 millioner teenagere i Kina står over for deres livs vigtigste test – prøv den her

I de her dage er der en helt særlig summen i Kina.

Knap 12 millioner af landets unge er nemlig i fuld færd med deres livs eksamen – den berygtede gaokao-prøve, der hvert år finder sted på de kinesiske skoler, som går forud for de videregående uddannelser.

Prøven er kendt som en af verdens sværeste og bliver ofte kritiseret for at lægge et enormt pres på de unge.

Eleverne bliver testet over flere dage, og det er afgørende, at de klarer sig godt, hvis de vil have adgang til Kinas topuniversiteter.

– Hele samfundet bliver involveret i de her gaokao-prøver, fordi alle ved, hvor vigtige de er, siger Philip Roin, der er DR’s journalist i Shanghai.

– Prøven er så vigtig, fordi den er definerende for, hvilket universitet du kommer ind på, og om du overhovedet kommer ind.

Typisk bliver gaderne rundt om skolerne lukket af, når prøverne finder sted, så der ikke er trafikstøj til at forstyrre de unge mennesker.

– Den anden dag fik jeg en besked fra regeringen om, at der måske vil være udfald på telefonnettet – ikke i Shanghai, men det sydlige Kina, fordi man ikke vil have, at det kan forstyrre de studerende til eksaminerne, fortæller Philip Roin.

Kan du svare rigtigt? Her kan du test dig selv i nogle af spørgsmålene fra tidligere gaokao-prøver:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies