Seneste Danmarksnyheder

Kisten lægges til skue: Det kommer der til at ske i dagene op til dronning Elizabeths begravelse

Regeringen ventes fredag at bekræfte længden på den nationale sørgeperiode, som formentlig vil vare omkring 12 dage, og slutte dagen efter dronningens begravelse. Dette er dog ikke blevet officielt bekræftet af det britiske kongehus.

Klokken 18 i dag vil blive afholdt en offentlig mindehøjtidelighed i Skt. Pauls Cathedral i London, hvor premierminister Liz Truss blandt andre ventes at deltage. I London bliver 96 salutter affyret – et for hvert år af dronning Elizabeths liv.

Lørdag den 10. september klokken 11 – 10 britisk tid – bliver kong Charles officielt udråbt som konge.

Det oplyser Buckingham Palace, skriver BBC.

Dette vil ske på St. James’s Palace, som er den britiske monarks officielle residens, foran et tiltrædelsesråd. Rådet består blandt andet af parlamentsmedlemmer, højtstående embedsmænd og Londons borgmester.

Ved ceremonien vil kong Charles III komme med en erklæring, hvor han blandt andet skal love at bevare den skotske kirke.

Efter en trompetfanfare vil den nye konge blive udråbt som konge. Umiddelbart efter vil nationalmelodien bliver spillet, og for første gang siden 1952 vil nationalmelodien indeholde ordene: “God Save the King”, da den efter Elizabeths død vender tilbage til sin originale titel.

Kisten fragtes fra Skotland og lægges til skue

Dronning Elizabeths kiste ligger i øjeblikket på slottet Balmoral i Skotland, og det er endnu uvist, hvornår den bliver fragtet til London.

Britiske medier som eksempelvis The Guardian beretter dog, at dronningens kiste forventes at forlade Balmoral i Skotland indenfor de næste par dage eller i starten af næste uge.

Kisten vil på et endnu ukendt tidspunkt blive flyttet til slottet Holyroodhouse, der ligger i Edinburgh i Skotland.

Senere vil dronning Elizabeths kiste vil blive transporteret til St. Giles’ katedral i Edinburgh, hvor der være en sørgehøjtidelighed for medlemmer af den kongelige familie og repræsentanter for den skotske befolkning.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies