– Fra 2015 og frem kom alle de her små kaffebarer til. Jeg vil tro, det har at gøre med, at økonomien har ændret sig, og folk er blevet rigere, så de ikke længere bare stiller sig tilfredse med en simpel kop kaffe – som de serverer ved Starbucks, siger han.
Så enhver uafhængig kaffebar med respekt for sig selv har en kompliceret signatur-kop, der skriger nyt og lokker fotografiglade forsøgsdyr til.
De store kaffekæder, der indtil nu har serviceret koffein-hungrende kinesere, forsøger dog at kæmpe igen.
Kværnende konkurrence
Starbucks har over 5.400 butikker i 200 kinesiske byer, og den amerikanske kæde plejede at være cool, men i løbet af de sidste fem år har man fået hårdere konkurrence fra kinesiske kæder, heriblandt Luckin kaffe, der imploderede i en regnskabsskandale i 2020 og kun langsomt er på vej op igen.
Manner Coffee, en lokal Shanghai kæde, der har fået fart i kværnen, er ved at være lige så innovativ som de små uafhængige kaffebarer.
I starten af juli lancerede Manner et samarbejde om at servere matcha latte sammen med hudpleje-mærket Helena Rubenstein. Jeg har stadig til gode at prøve den, men Jingdaily, der arbejder med luksusprodukter i Kina, skriver, at kampagnen blev en succes online med 370 millioner kliks på Weibo, det kinesiske Twitter.