Seneste Danmarksnyheder

Kinesisk corona-eksplosion giver bekymring i USA: Indfører testkrav for indrejse fra Kina

Fra næste uge kræver det en negativ coronatest, hvis man vil rejse ind i USA fra Kina.

Det oplyser den amerikanske sundhedsmyndighed CDC.

Dermed følger USA i kølvandet på Indien, Japan, Taiwan og Italien, når det kommer til stramning af indrejseregler for besøgende fra Kina, efter hvad der ligner en sand smitte-eksplosion i det folkerige land.

Den amerikanske stramning skyldes frygt for, at den store stigning i kinesiske coronatilfælde kan føre til nye, farligere varianter, beretter New York Times.

Samtidig har de amerikanske sundhedsmyndigheder gjort det klart, at de er dybt bekymrede over Beijings manglende gennemsigtighed omkring udbruddet – og særligt Kinas manglende sporing og sekventering af varianterne, der spreder sig i Kina, skriver det amerikanske medie.

Derfor kræver man fra 5. januar en negativ coronatest fra flypassagerer, der har været i Kina.

Og flere lande kan snart følge trop.

Halvdelen af passagerer var smittede

De seneste uger har Kina løsnet sit stramme coronagreb, og landet har foretaget en u-vending i forhold til den strenge nul-covid-politik, der har været fremherskende de seneste tre år.

Men da antallet af internationale flyafgange fra Kina fortsat er relativt lavt, er det endnu uvist, hvor mange besøgende fra Kina resten af verden har udsigt til, påpeger BBC.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies