Seneste Danmarksnyheder

Kandidater dybt uenige om, hvordan de får briterne gennem et truende økonomisk stormvejr

Det er med denne situation som bagtæppe, at de to kandidater til at afløse Boris Johnson, Liz Truss og Rishi Sunak, i går blev grillet på tv-kanalen Sky News i bedste sendetid.

Er skattelettelser eller mådehold vejen frem?

Rishi Sunak og Liz Truss turnerer i øjeblikket rundt i det britiske kongerige for at møde medlemmerne af Det Konservative Parti, som afgør hvem af dem, der skal tage over efter Boris Johnson.

Og i denne proces bliver økonomien helt central for de to kandidater at forholde sig til, siger Tinne Hjersing Knudsen, DR’s Storbritannien-korrespondent.

– Centralbankens dystre forudsigelser for britisk økonomi kommer til at spille en nøglerolle i resten af formandskampen. Inflation og skattelettelser var allerede i centrum, og nu handler alt om, hvilken kandidat der bedst kan få briterne gennem de svære økonomiske tider forude, siger hun.

Og noget af det, gårsdagens tv-spørgetime understregede, var, at de to kandidater er meget uenige om, hvordan Storbritannien skal komme gennem krisen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies