Seneste Danmarksnyheder

Johnson har smidt håndklædet i ringen, men kritikken fortsætter: Træk dig med det samme

Flere af Johnson egne partikolleger presser nemlig også på for, at Boris Johnson skal gå af med det samme.

Fra parlamentsmedlemmet Bob Neill, der længe har ønsket Johnsons afsked, lyder det på Twitter, at “processen skal fremskyndes så meget, som muligt”, mens George Freeman, der trak sig som minister i protest mod Johnson, skriver, at Johnson bør trækker sig straks og “undskylde til hendes majestæt”.

Som glasuren på den for Johnson knap så velsmagende kage har også den tidligere konservative premierminister John Major valgt at opfordre Johnson til at forlade posten med det samme.

Korrespondent: De har fået mere end nok

Og kravet om at Johnson skal trække sig nu, skal da også ses som et udtryk for, hvor trætte Det Konservative Parti er af deres tidligere formand, fortæller Tinne Hjersing Knudsen, DR Nyheders korrespondent i Storbritannien.

– Realpolitisk vil det ikke gøre den store forskel, men symbolsk vil det gøre en meget stor forskel. Der er mange af de konservative, der har fået mere end nok – specielt med den måde han har forsøgt at overleve på det sidste døgn. De synes, at det demonstrerer en arrogance og mangel på respekt for dem.

Tinne Hjersing Knudsens analyse er klar: Det var Johnsons egen person, og hans egne personsager, der førte til, at han måtte trække sig.

– Og så er der nogle, der er bekymrede for, at det er endnu et desperat forsøg på at klamre sig til magten, han har gang i her. Og derfor mener de, at han skal afsættes nu, siger hun.

Det er dog usikkert, hvor stort presset fra partikollegerne vil ende med at blive.

– Medlemmerne af Det Konservative Parti har det med at blive lidt grebet af stemningen, fordi der er momentum for noget. Og så falder det momentum til jorden nogle gange, forklarer Tinne Hjersing Knudsen.

Gør den her kritik fra eller til? Overvejer han at stoppe nu?

– Det tror jeg ikke. Han er en mand, der er helt overbevist om, at han er den helt rigtige til at lede landet. Der var ikke særlig meget selvreflektion i hans afskedstale.

‘Nok en af de mest interessante spekulationer, der er i gang’

Boris Johnson lovede sent i går, at han “ikke ville forsøge at implementere ny politik” i den periode, hvor han sidder som premierminister, indtil han bliver afløst.

Mediet The Daily Mirror spekulerer da også gevaldigt i, at det skulle være nogle noget andre årsager end det politiske kald, der gør, at Johnson forsøger at blive i embedet så længe som muligt.

Premierministerens landssted Chequers i Buckinghamshire. (Foto: EDDIE KEOGH © Ritzau Scanpix)

Ifølge mediet har Johnson og hans kone, der blev gift under perioden med coronarestriktioner, nemlig planlagt at afholde bryllupsfest på landejendommen Chequers senere på måneden. En ejendom, der kun er tilgængelig for den siddende premierminister.

– Det er nok en af de mest interessante spekulationer, der er i gang lige nu. Det er en historie, der kommer fra The Daily Mirror, som er den avis, der har været fuldstændigt ledende på alle de her afsløringer om festerne i Downing Street, siger Tinne Hjersing Knudsen.

Downing Street har ifølge BBC ikke afvist, at parret skal holde brylluppet på Chequers senere på måneden.

Fra Tinne Hjersing Knudsen lyder den afsluttende bemærkning.

– Det med brylluppet vil jeg bestemt ikke udelukke. Der er ikke noget, der er for tosset til at være sandt, når det kommer til Boris Johnson.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies