Seneste Danmarksnyheder

Joe Biden vil genoverveje forholdet til Saudi-Arabien efter olie-udmelding

OPEC skruer ned for oliepumperne

I sidste uge besluttede Saudi-Arabien og sammenslutningen af olieproducerende lande i OPEC nemlig at skrue ned for olieproduktionen med to millioner tønder om dagen.

– Skuffende, kaldte Joe Biden beslutningen.

For det er ikke just noget, der får brændstofpriserne til at falde på USA’s tankstationer.

– Særligt i lyset af OPEC’s beslutning er det hans (Bidens, red.) standpunkt, og han er villig til at arbejde med Kongressen og gennemtænke, hvad forholdet skal være fremover, siger John Kirby.

Kritikere havde advaret Biden mod at besøgte styret i Saudi-Arabien blandt andet på grund af drabet på journalisten Jamal Khashoggi, der boede i USA og blev myrdet, efter at han trådte ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul.

Senator: ‘Saudi-Arabien holder med Rusland’

Men den russiske invasion har ført til sanktioner på den russiske olie, og efter Biden besøgte kronprinsen, øgede Saudi-Arabien olieproduktionen en anelse. Men nu er der så til gengæld skruet ekstra meget ned.

Energikrisen har tvunget præsident Biden til at frigive olie fra de amerikanske reserver for at holde priserne nede. Han har udtalt, at han er klar til at gøre det igen.

Den demokratiske senator Dick Durbin siger tirsdag, at Saudi-Arabien tydeligvis er på Ruslands side i krigen i Ukraine.

– Det er på tide, at vi forestiller os en udenrigspolitik, hvor vi ikke regner med Saudi-Arabien, siger han ifølge CNN.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies