Seneste Danmarksnyheder

Joe Biden vil beskytte amerikanernes abortrettigheder: ‘Folk vil blive chokerede, når den første stat forsøger at anholde en kvinde’

Gravide i USA skal ikke frygte for at blive anholdt, hvis de krydser en statsgrænse for at få en abort. Det siger USA’s præsident, Joe Biden.

– I sidste uge annoncerede jeg to specifikke handlinger. For det første, hvis ekstremistiske guvernører forsøger at blokere en kvinde fra at rejse ud af en stat, der forbyder hende lægehjælp, til en stat, der yder den pleje, vil den føderale regering handle for at beskytte hendes grundrettighed.

– For det andet, hvis en stat forsøger at blokere en kvinde fra at få medicin, som FDA (USA’s lægemiddelagentur, red.) allerede har godkendt, vil min administration handle og beskytte den kvindes ret til den medicin, siger Joe Biden.

Præsidentens melding kommer en uge efter, at den amerikanske højesteret besluttede at omstøde dommen “Roe v. Wade” fra 1973, der sikrede amerikanere ret til abort.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies