Seneste Danmarksnyheder

Israels nye regering er taget i ed: ‘Det er en ganske anderledes regering end dem, Israel har set tidligere’

Fra talerstolen i Knesset sagde Netanyahu, at den første opgave for hans nye regering er at forpurre Irans bestræbelser på at udvikle atomvåben.

Dernæst vil han “udvide fredscirklen med de arabiske stater med det mål at gøre en ende på den israelsk-arabiske konflikt”.

Ifølge BBC indeholder regeringsgrundlaget også en deklaration om, at “det jødiske folk har en eksklusiv og ubestridelig ret til alle landområder i Israel”, hvilket inkluderer Vestbredden, som regeringen bebuder, at den vil oprette nye bosættelser i.

– Mange frygter først og fremmest, at det vil gøre Israel til en anderledes stat med ny lovgivning, der vil diskriminere ikke-jødiske mindretal.

– Men i den nye regering bliver der også sat meget, meget stort fokus på et kæmpestort budget, bosættelser, opførelse af nye bosættelser på Vestbredden og en hårdere hånd på Vestbredden, siger Allan Sørensen.

Der er også normaliseringen af forholdene med flere arabiske stater, som Netanyahu nævnte fra talerstolen. Men det kan vise sig kompliceret, for flere arabiske lande støtter oprettelsen af en palæstinensisk stat, som Israel så hårdnakket modkæmper.

Ifølge Allan Sørensen blev der talt om Saudi-Arabien som det næste land i køen til et mere normaliseret forhold, og fra israelsk side vil man se det som en sejr, hvis det kan opnås, selvom Saudi-Arabien er et af de lande, der støtter en palæstinensisk stat.

– Jeg tror, Netanyahus regering opfatter normalisering med flere og flere arabiske lande som en måde, de arabiske lande siger, at de er villige til at indgå i handel med Israel på bekostning af palæstinenserne.

– Så jeg tror, at man fra israelsk side ser det som en slags sejr over palæstinenserne, hvis man får aftaler med de arabiske lande, siger Allan Sørensen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies