Seneste Danmarksnyheder

Iransk stats-tv er blevet hacket: ‘Det iranske regime står svækket tilbage’

Videoen indledes af en person i en hvid maske, hvorefter der hurtigt klippes til et billede af Ali Khamenei med en skydeskive i hovedet.

Rundt om ham vises billeder af fire kvinder, som har mistet livet under de igangværende protester i landet.

Billederne viser blandt andet Mahsa Amini, hvis død i moralpolitiets varetægt fik protesterne i Iran til at rulle, og den 16-årige kvinde Nika Shakarami, som døde under protesterne. Ifølge Nika Shakaramis mor blev hun dræbt i de iranske myndigheders varetægt. Det skriver The Guardian.

I videoen står der blandt andet “slut jer til os og lad os vågne” og “vores unges blod drypper fra dine poter”, skriver BBC.

Gruppen, der står bag videoen, kalder sig Alis Retfærdighed.

Lektor: Hack udstiller regimet

Claus Valling Pedersen er lektor i persisk på København Universitet, hvor han følger udviklingen i Iran tæt.

Ifølge ham er det stort scoop for gruppen Alis Retfærdighed, at det er lykkes dem at få deres budskab ud gennem statsapparatet i Iran.

– Det er det største scoop af alle de hacks, der har fundet sted det seneste års tid, siger han og henviser til, at myndighedernes hjemmesider og tv-skærme langs motorvejene i Iran før er blevet hacket af Alis Retfærdighed.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies