Seneste Danmarksnyheder

Iran er ‘specialist i angrebsdroner’: Nu vil landet sende hundredevis af dem til Rusland

Ifølge Claus Mathiesen er det første gang, vi hører om et specifikt land, med undtagelse af Belarus, der leverer militært materiel til Rusland. Indtil nu har Rusland ikke haft synderligt meget held med at mobilisere traditionelle eller utraditionelle allierede i krigen.

Det er vigtigt for Rusland, at man får genopfyldt dronebeholdningen, påpeger Claus Mathiesen.

Droner spiller en vigtig rolle, og derfor vil det være problematisk for Rusland, hvis man er ved at løbe tør for dem.

Droner er vigtige i moderne krigsførelse, fordi de bruges til mange forskellige ting. De har spillet en afgørende rolle i det langvarige artillerislag, der har fundet sted i Østukraine. Både til at udføre opklaring, altså finde ud af, hvor fjendens artellerienheder står, men også til at guide ammunition, så det rammer der, hvor man har tænkt, det skal ramme, siger han.

Både Biden og Putin besøger Mellemøsten

Den russiske præsident, Vladimir Putin, vil lægge vejen forbi Iran i næste uge. Det oplyser Kreml ifølge Reuters.

Ifølge talsperson for præsidenten Dmitry Peskov vil Putin besøge den iranske præsident, Ebrahim Raisi, den 19. juli. Peskov oplyser, at Syrien vil stå øverst på dagsordenen, mens krigen i Ukraine ikke er et emne, der skal diskuteres.

Nærmest samtidig rejser USA’s præsident, Joe Biden, til Mellemøsten. I den kommende tid er Biden på statsbesøg i Israel og Saudi-Arabien.

Claus Mathiesen vurderer, at det skal ses som et tegn på et øget internationalt engagement i krigen i Ukraine, at USA nu melder ud, at landets efterretninger siger, at Iran vil levere droner til Rusland.

– Jeg tror, det skal ses i lyset af, at der er et større og større internationalt engagement i krigen.

– Vi ved også, at Storbritannien nu tilbyder uddannelse af ukrainske soldater, og så peger USA på Iran som en mulig leverandør af droner til Rusland. Så udover at være en melding i relation til krigen, så er det også en melding til andre lande i Mellemøsten, som traditionelt ser Iran som en fjende, men har været tilbageholdende med støtte til Ukraine, siger Claus Mathiesen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies