Frygter en vestliggørelse
Ifølge Flemming Ytzen frygter det indonesiske parlamentet en yderligere vestliggørelse af landet. At gøre sex uden for ægteskabet ulovligt er et forsøg på at regulere dette.
– Vestlige turister skejer ud, går på diskotek og drikker alkohol, siger Flemming Ytzen.
– Er man konservativ muslim i Indonesien, vil man påpege, at de her mennesker, der besøger landet, skal opføre sig ordentligt, siger han.
Indonesien har den største befolkning af muslimer i verden. Landet har de seneste år oplevet en stigning i religiøs konservatisme, hvor de mere traditionelle muslimske grupperinger er blevet stærkere rent parlamentarisk.
Lovgivning udløser protest og debat
Da en tidligere udgave af loven blev behandlet i 2019, udløste det landsdækkende protester i Indonesien.
Og allerede i går mødte flere op for at protestere imod den nye lovgivning.
Modstandere af den nye lov har fremhævet flere punkter, som de mener indskrænker ytringsfriheden i Indonesien.
Kritikere mener, at loven repræsenterer et ‘stort tilbageslag’ i at bevare den demokratiske frihed efter den autoritære leder Suhartos fald i 1998, skriver Reuters.
– Indonesien har et mangeårigt ry for at være tolerante og rummelige over for alle. Modsat lande i Mellemøsten ligestiller deres forfatning alle verdensreligioner, siger Flemming Ytzen.
– 85 procent er muslimer, men de sidste 15 er hinduer eller kristne. Det har været en stor styrke for landet i mange år, men den her lovgivning er stik modsat, hvad landet ellers har repræsenteret siden autokratiets fald i 1998, siger han.
Loven sættes i kraft indenfor de næste tre år.