Seneste Danmarksnyheder

Indonesien forbyder sex før ægteskab: Frygter sexturisme og narkotika

Frygter en vestliggørelse

Ifølge Flemming Ytzen frygter det indonesiske parlamentet en yderligere vestliggørelse af landet. At gøre sex uden for ægteskabet ulovligt er et forsøg på at regulere dette.

– Vestlige turister skejer ud, går på diskotek og drikker alkohol, siger Flemming Ytzen.

– Er man konservativ muslim i Indonesien, vil man påpege, at de her mennesker, der besøger landet, skal opføre sig ordentligt, siger han.

Indonesien har den største befolkning af muslimer i verden. Landet har de seneste år oplevet en stigning i religiøs konservatisme, hvor de mere traditionelle muslimske grupperinger er blevet stærkere rent parlamentarisk.

Lovgivning udløser protest og debat

Da en tidligere udgave af loven blev behandlet i 2019, udløste det landsdækkende protester i Indonesien.

Og allerede i går mødte flere op for at protestere imod den nye lovgivning.

Modstandere af den nye lov har fremhævet flere punkter, som de mener indskrænker ytringsfriheden i Indonesien.

Kritikere mener, at loven repræsenterer et ‘stort tilbageslag’ i at bevare den demokratiske frihed efter den autoritære leder Suhartos fald i 1998, skriver Reuters.

Indonesien har et mangeårigt ry for at være tolerante og rummelige over for alle. Modsat lande i Mellemøsten ligestiller deres forfatning alle verdensreligioner, siger Flemming Ytzen.

– 85 procent er muslimer, men de sidste 15 er hinduer eller kristne. Det har været en stor styrke for landet i mange år, men den her lovgivning er stik modsat, hvad landet ellers har repræsenteret siden autokratiets fald i 1998, siger han.

Loven sættes i kraft indenfor de næste tre år.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies