Seneste Danmarksnyheder

I USA er der udsigt til hvid jul – men ekstrem kulde kan blive livsfarlig

Julen ser ud til at blive en grå omgang i Danmark. Helt anderledes bliver det i dele af USA og Canada.

Mere end 100 millioner amerikanere ser ud til at blive ramt af genstridigt snevejr lige op til jul. Derfor har flere lufthavne allerede aflyst flyafgange, skriver BBC.

Snevejret skyldes kold luft fra Arktis, og det får meteorologer til at advare om, at denne jul kan blive den koldeste i flere årtier. Chillfaktoren – altså den temperatur, det vil føles som på grund af temperatur og vind – vil nogle steder nærme sig -55 grader, forudsiger meteorologerne.

Allerede nu er der slået kulderekorder flere steder. I Casper i Wyoming er der torsdag morgen målt -41 grader. Det er en grad koldere end de -40, der blev målt tilbage i 1990, skriver CNN.

Af den grund advares om, at vejrsituationen kan være livsfarlig.

Den kolde luft fra nord forventes endda at nå de allersydligste dele af USA og ramme både Texas og Florida. I El Paso i Texas forventes temperaturen at nå knap -10 grader, skriver BBC. I Florida forventes julen at blive den koldeste siden 1983.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies