Seneste Danmarksnyheder

‘I nat blev regnbuen farvet sort’: Angreb mod LGBT+-bar i Oslo betragtes som terror

I norsk politis efterretningstjeneste, PST, er man meget klar i spyttet om, hvordan angrebet skal opfattes. Det var en ekstrem, islamistisk terroraktion, lød det fra efterretningstjenestens chef, Roger Berg, på et pressemøde tidligere i dag.

– Vi har særligt fokus fra vores side på at undgå eventuelle fremtidige handlinger, som kan følge efter denne forfærdeligt tragiske hændelse i Oslo i nat.

Den anholdte 42-årige mand er sigtet for drab, drabsforsøg og terrorhandlinger. Ifølge hans advokat er han blevet afhørt, men den sigtede har selv afbrudt afhøringen, fordi han er skeptisk overfor politiet og bange for, at de manipulerer med afhøringen.

Ifølge advokaten er den anholdte mand ikke blevet bedt om at tage stilling til, om han erklærer sig skyldig eller uskyldig endnu.

Det voldsomme angreb fik i morges arrangørerne af Pride-paraden i Oslo til at aflyse alle arrangementer efter råd fra politiet.

– Vi er snart stolte og synlige igen, men lige præcis i dag skal vi holde pride-markeringen hjemmefra, lød det i en udtalelse fra arrangørerne.

Højere trusselsniveau og bevæbnet politi

På grund af angrebet bliver trusselsniveauet for terror i Norge i dag hævet fra niveau 3, moderat, til niveau 5, ekstraordinært. Det er det højeste trusselsniveau.

Samtidig er al norsk politi i dag blevet bevæbnet og skal nu bære våben.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies