Seneste Danmarksnyheder

I Florida gør man skaderne op, mens orkanen Ian samler nye kræfter

Orkanen er løjet af og er nu en tropisk storm, der nu ligger ud fra kysten øst for Florida. Den vil i løbet af det kommende døgn tage til i styrke, og ventes at ramme South Carolina som en kategori-1 orkan i løbet af i fredag.

Det fortæller DR’s vejrvært Anders Brandt:

– Mange steder i Florida er der faldet over 300 millimeter regn det seneste døgn, og der er slået flere nedbørsrekorder for 24 timers nedbør.

Mest regn er der faldet i Grove City vest for Fort Myers. Her har man på 24 timer fået 533 millimeter regn – i gennemsnit 22 millimeter i timen i et helt døgn.

Et inferno af tordenvejr

Orkanen passerede Cuba som en kategori-3 orkan tirsdag og bevægede sig herefter ud over det varme havvand over den Mexicanske Golf, hvor den pustede sig op og intensiveredes voldsomt, fortæller Anders Brandt:

– Da den ramte Florida, lå orkanen i den høje ende af kategori-4, tæt på kategori-5.

Omkring en orkan er der store bånd af tordenvejr, og inde tæt på orkanens øje er der helt vindstille. Men lige omkring øjet finder man den såkaldte “øjemur”, og det er her, man ser det allervoldsomste vejr.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies