Seneste Danmarksnyheder

Gidseltager fra ‘The Beatles’ får fængsel på livstid

Det var et nævningeting på 12 personer, der fredag fandt Elsheikh skyldig i alle otte anklager.

Dommeren i den amerikanske delstat Virginia kalder fredag hans handlinger “rædselsvækkende, barbariske, brutale og kriminelle,” skriver BBC.

Anklagerne lagde vægt på, at det var nødvendigt med en livstidsdom til Elsheikh, så han ikke kunne “forårsage fremtidig skade”. Samtidig slå de fast, at sådanne handlinger skal straffes hårdt, skriver Reuters.

El Shafee Elsheikh rejste til Syrien for 10 år siden

El Shafee Elsheikh rejste fra London til Syrien tilbage i 2012 for at kæmpe mod Assad-regimet. Her sluttede han sig til Jabhat al-Nusra og senere Islamisk Stat.

Sammen med to andre fra London, Mohamed Emwazi og Alexanda Amon Kotey, stod de bag kidnapninger, mens de forsøgte at forhandle om løsesummer og henrettede britiske og amerikanske gidsler.

Elsheikh blev fanget i 2018 sammen med et andet medlem af gruppen, Alexanda Amon Kotey. De blev senere udleveret til USA, hvor Kotey indgik et forlig, som betyder, at han skal afsone en straf på 15 års fængsel i USA.

Derefter skal han udleveres til retsforfølgelse i Storbritannien.

El Shafee Elsheikh fik frataget sit britiske statsborgerskab i 2018.

På DR TV kan du se serien “Gidsel”, hvor forhandleren Jens Serup fortæller om forhandlingerne for at få Daniel Rye ud i live.

I podcastserien ”Opgøret” fortæller Puk Damsgård hele historien om retsopgøret mod mellem fra Islamisk Stat. Du kan finde den i DR Lyd eller her på dr.dk.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies