Seneste Danmarksnyheder

Gazprom strammer ifølge Tyskland skruen “uden grund”

Tyskerne vender sig tilbage mod kul

Tyskland er blandt de europæiske lande, der er mest afhængig af den russiske gas. Men også flere andre europæiske lande, for eksempel Italien, er storforbrugere af gas, der kommer til Europa via Nord Stream 1.

Rusland er verdens største eksportør af naturgas. Europa importerer omkring 40 procent af sin gas fra Rusland gennem Tyskland, som sender den billige russiske gas videre til øvrige dele af Europa.

Nord Stream 1 er en 1.224 kilometer lang gasrørledning, som løber fra Rusland til Tyskland under Østersøen. Den har været i brug siden 2011.

Gaskrisen har fået Tyskland til desperat at lede efter alternativer til gas til landets vigtige industri men også til private husholdninger. For eksempel ved at skifte over til den allermest forurenende energikilde. Nemlig kul. DR Nyheders korrespondent i Tyskland har været i Leipzig for at møde en kulhandler, der har kronede dage:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies