Seneste Danmarksnyheder

Forsvarsministeren i Kiev: Ukraine kan forvente flere våben fra Danmark

Han føler sig ’helt overbevist’ om, at der kommer flere våbendonationer direkte fra det danske forsvar til Ukraine.

– Vi bidrager meget kraftigt også med våben, og derfor kan jeg sagtens forestille mig, at det vil foregå ud i fremtiden også, siger Morten Bødskov.

Forventer langvarig konflikt

Han slår samtidig fast, at man skal huske på, at konflikten i Ukraine har stået på i årevis.

Det blev han selv mindet om, da han under sit besøg i Kiev tidligere i dag var forbi en mindevæg for de faldne siden 2014, hvor Rusland annekterede Krim.

Med billeder på væggen af 14.000 faldne er det med til at forstærke begrundelsen for, hvorfor Danmark skylder sin solidaritet og støtte til Ukraine, lyder det fra Morten Bødskov.

På spørgsmålet om den danske støtte rækker så langt, at den også omfatter en mulig ukrainsk generobring af Krim, svarer forsvarsministeren, at det er Ukraine, der selv afgør fremtiden for deres land.

– Så længe de vil have vores støtte, så støtter vi dem sammen med andre allierede. Derfor tror jeg, at vi skal indstille os på, at den her konflikt, kan godt komme til at vare i lang tid, siger Morten Bødskov og uddyber:

– Vi skal huske på, at der i de områder, hvor der er konflikt nu, i årevis har været konflikt. Invasionen i februar var jo ikke den første invasion af Ukraine. Det var jo i 2014, så i mange år har der været konflikt.

Helt tæt på krigen

Siden Rusland angreb Ukraine for mere end seks måneder siden, har forsvarsminister Morten Bødskov fulgt krigen på afstand.

Indtil mandag aften. På vej ind i Ukraine mødte han ukrainske mænd, der skal affyre de vestlige våben, som blandt andre Danmark hjælper med at sende dem i hænderne.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies