Seneste Danmarksnyheder

FN forudser, at vi runder otte milliarder mennesker til november

Lige nu er vi 7,94 milliarder mennesker på jorden, og FN forventer, at vi 15. november rammer otte milliarder mennesker på jorden. Cirka deromkring, i hvert fald, fortæller John Wilmoth, der er direktør i FN‘s befolkningsafdeling, ifølge AP.

– Vi foregiver ikke, at det er den faktiske dato, og vi tror, at usikkerheden er plus-minus et år, siger han.

Tidligere er det blevet anset som et problem, at vi bliver flere og flere mennesker på jorden, som udsprang fra, at jorden kun kunne understøtte et hvis antal mennesker, men hele det 20. århundrede tyder på, at det ikke er tilfældet, påpeger Ilya Kashnitsky.

I stedet er det ulighed, der er det største problem, når vi bliver flere mennesker på jorden. Han peger på fordelingen af coronavacciner mellem de forskellige verdensdele som et nyligt eksempel på den problemstilling.

– De fleste problemstillinger med udvikling er ikke forbundet til befolkningens størrelse. De er forbundet til vores manglende evne til at bekæmpe systematisk ulighed og andre slags ubalancer i den globale udvikling, siger Ilya Kashnitsky.

Herunder kan du se nedslag i verdens befolkningstal:

  • I løbet af 1959 blev vi tre milliarder.

  • I løbet af 1973 blev vi fire milliarder.

  • I løbet af 1986 blev vi fem milliarder.

  • I løbet af 1998 blev vi seks milliarder.

  • I løbet af 2010 blev vi syv milliarder.

  • I løbet af 2022 bliver vi otte milliarder.

FN‘s fremskrivning af befolkningstal lyder som følger:

Tidligere viste FN‘s fremskrivninger, at der ville blive 11 milliarder mennesker ved århundredeskiftet, men det er altså blevet nedjusteret.

– Det kan tyde på, at den demografiske transition, hvor dødelighed og antallet af fødsler falder, sker hurtigere end forventet, vurderer Ilya Kashnitsky.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies