Seneste Danmarksnyheder

Flertal i Senatet er godt nyt for Biden: ‘Det bliver lettere at være præsident frem mod 2024’

Der er grund til tilfredshed hos præsident Joe Biden over Catherine Cortez Mastos sejr i Nevada, der giver Demokraterne flertallet i Senatet, forklarer DR’s korrespondent i USA Steffen Kretz.

– Det er gode nyheder for præsident Joe Biden og hans demokratiske parti, for det betyder, at de næste to år bliver væsentligt nemmere for Joe Biden. Det er eksempelvis Senatet, som godkender udnævnelser til den føderale regering, altså ministre og andre poster i Bidens regering.

– Det er også Senatet, som godkender udnævnelse af dommere, som Biden vil have indsat, og der er en række budgetmæssige ting, som Senatet tager stilling til. Alt andet lige, så bliver det lettere for Joe Biden at være præsident i de kommende to år frem til præsidentvalget i 2024, siger Steffen Kretz.

Skuffende resultat for Republikanerne

Historisk er det typisk oppositionspartiet, som klarer sig bedst ved midtvejsvalget, og forudsigelserne har denne gang også været, at Republikanerne ville klare sig markant bedre end Demokraterne.

Joe Biden er upopulær, og de økonomiske udsigter for USA så dystre ud op til midtvejsvalget. Men Demokraterne har formået at gøre ræset tættere, end det var ventet på forhånd, forklarer Steffen Kretz.

– Grunden til, at Demokraterne har haft et meget bedre valg, er, at amerikanerne i rekordtal er gået til valg. Denne gang mange flere end ved normale midtvejsvalg.

– Det, der har vejet tungest for demokratiske og uafhængige vælgere, har været truslen mod demokratiet, altså de her konspirationskandidater, som med opbakning fra Donald Trump stillede op og blandt andet satte spørgsmålstegn ved resultatet af valget i 2020. Amerikanerne har valgt de kandidater fra og stemt på Demokratiske kandidater, siger Steffen Kretz.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies