Seneste Danmarksnyheder

Flere end 20.000 ansatte har forladt iPhone-fabrik i protest

Flere end 20.000 ansatte har forladt den kaosramte iPhone-fabrik Foxconn i Zhengzhou i det centrale Kina.

Foxconn er Apple-leverandør, og der er tale om verdens største iPhone-fabrik med 200.000 ansatte, der blandt andet producerer iPhone 14 Pro og Pro Max.

En kilde tæt på situationen siger til nyhedsbureauet Reuters, at mange af dem, der har sagt op, er ansat for nylig og ikke gået i gang med at arbejde endnu.

Videoer på sociale medier fra i dag viser, hvordan Foxconn-medarbejdere står i lange køer med bagage og venter på bussen.

– Tiden er inde til at tage hjem, lyder teksten i en af videoerne, som Reuters citerer.

Foxconn har ikke ønsket at kommentere oplysningerne, men DR’s Kina-korrespondent, Philip Roin, siger, at det er et voldsomt slag for ledelsen.

– Det er voldsomt, fordi det kommer oveni de estimerede 60.000, der forlod fabrikken tilbage i oktober, under de sidste optøjer. Vi ved jo ikke, hvor mange af dem, der er blevet erstattet af nye arbejdere, men det er ikke sådan lige at rekruttere i den størrelsesorden – selv ikke i Kina, siger Philip Roin.

Videoen herunder blev i går postet på Twitter af den uafhængige organisation China Labour Watch og viser angiveligt, hvordan protesterne ved iPhone-fabrikken har udviklet sig.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies