Seneste Danmarksnyheder

Europas største motor hoster: En tredjedel af Tyskland virksomheder frygter konkurs

– Hvis elpriserne bliver på det her niveau, så er det meget muligt at vi må lukke i første kvartal af 2023.

Sådan lyder den dystre prognose fra direktør Markus Dürkes, som står i spidsen for jernstøberiet Schonlau, der har hjemme i den industritunge vestlige del af Tyskland.

Og han er nok ikke den eneste tyske virksomhedsejer, der frygter for fremtiden. Tyskland er enormt presset af de høje energipriser, der har været på himmelflugt, siden krigen i Ukraine brød ud.

Tyskland har importeret enorme mængder naturgas fra Rusland, og da Rusland for nylig lukkede for gassen i Nord Stream-gasrørsledningen, blev Tyskland yderligere udfordret på energiforsyningen. Da samme gasrørsledninger tidligere i denne uge blev ramt af en række læk, stod det klart, at Tyskland ikke skulle regne med at få gas ad den vej lige foreløbigt.

På Markus Dürkes jenstøberi bruger man enormt meget energi i produktionen. Faktisk bruger de lige så meget strøm som 5.000 husstande. Og regningen for alt den strøm risikerer at blive 12 til 15 gange større, end den er lige nu.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies