Seneste Danmarksnyheder

EU-landene vil træne ukrainske soldater til at kæmpe mod Rusland

Historisk beslutning for Danmark

Flere af medlemslandene træner allerede nu på egen hånd ukrainske soldater, og planen er derfor også, at de i højere grad skal koordinere deres forskellige indsatser. For ifølge EU’s udenrigschef, Josep Borrell, giver det i den grad mening, at landene puljer deres kræfter sammen.

– Jeg er fuldt ud overbevist om, at vi kan hjælpe ukrainerne meget bedre, hvis vi samler de forskellige kapaciteter, som de europæiske hære har, lød det her til morgen, da han ankom til rådsmødet i Luxembourg.

Fra dansk side bakker regeringen og et bredt politisk flertal op om træningsmissionen. For ifølge udenrigsminister Jeppe Kofod (S) handler det ikke blot om Ukraines sikkerhed, men også om resten af Europas og dermed Danmarks sikkerhed.

– Der er ingen tvivl om, at ukrainerne har brug for al den hjælp, de kan få – og på alle de spor, der er til rådighed, sagde han inden mødet.

Her pegede han samtidig på, at der for Danmark er tale om en historisk beslutning, da det er første gang, at man fra dansk side er med til at etablere en træningsmission i EU-regi. Det er nemlig den første EU-træningsmission, der bliver igangsat, siden et stort flertal af danskerne 1. juni i år valgte at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies