Seneste Danmarksnyheder

Erdogan: Eksplosion i Istanbul skyldes bombeangreb

Mindst seks personer meldes dræbt og 53 såret, efter en eksplosion i et travlt område i hjertet af Istanbul i Tyrkiet.

Det oplyser den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, ifølge nyhedsbureauet AP. Ifølge ham er der tale om et bombeangreb, og han kalder det et “forræderisk angreb” og lover, at “gerningsmændene ville blive straffet”.

Fire personer døde på stedet, mens to mistede livet efter at være blevet bragt til hospitalet, oplyser Erdogan.

Videoer på sociale medier viser mennesker, der ligger på jorden i den travle gågade Istiklal, og både politi og ambulancer er massivt til stede i området.

En video viser også flammer, der brød ud, efter lyden af et højt brag, og derefter at folk flygter.

Gaden, hvor der ligger mange butikker og restauranter, er normalt et meget velbesøgt og populært sted for både lokale og turister, skriver mediet Al Jazeera.

Eksplosionen fandt sted klokken 16.20 lokal tid – svarende til klokken 14.20 dansk tid.

Efterfølgende indførte en tilsynsmyndighed med tyrkiske medier et udsendelsesforbud mod dækningen af eksplosionen, skriver Al Jazeera.

BBCs korrespondent Orla Guerin, der var i området, da eksplosionen skete, siger, at gaden er blevet afspærret, og at helikoptere cirkler rundt over området, mens ambulancer kører frem og tilbage til området.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies