Seneste Danmarksnyheder

Engang tvang den Nazityskland ud af Sovjet. Nu ligger sagnomspunden russisk panserarmé sønderskudt i Ukraine

Mangler simpelthen tropper

Og den hidtige beslutning om kun at betegne indsatsen i Ukraine som en “special militæroperation” har begrænset adgangen til de tropper, der har skullet beskytte kampvognene, fortæller Kristian Lindhardt.

– De er gået i krig med en fredstidshær. Fordi man kalder det en special militæroperation, så har man ikke kunnet indkalde værnepligtige, og man har simpelthen manglet de menige infanteritropper, der skal fylde pladserne ud bag panseret.

– Dem, der skal indtage byerne, dem, der skal kæmpe sig gennem skovene, dem, der skal beskytte broerne. Og dem har 1. garde-panserarmé også manglet, siger Kristian Lindhardt, der samtidig understreger, at ukrainerne også har været enormt dygtige til at bruge deres eget infanteri mod de russiske kampvogne.

Har fortællingen om denne her historiske panserarmé gjort russerne overmodige, så man har haft en opfattelse af, at den ikke skulle beskyttes ordentligt?

– Jeg tror, at du er inde på noget der. Jeg tror, at russerne har været arrogante. Jeg tror virkelig, at de har været meget arrogante.

Tilbage står spørgsmålet så, om det er Putins eller de russiske generalers arrogance, der har efterladt 1. garde-panserarmé og den dertilhørende russiske stolthed ødelagt på slagmarken i Ukraine.

– Det interessante er jo, om man fra militærets side har sagt,”Vi mangler de her infanterister”, og så har fået at vide fra politisk side, at man skulle gennemføre invasionen alligevel, eller om det er den anden vej rundt: At man hos militæret har fortalt Putin og Kreml, at man sagtens kunne ordne det her, afslutter Kristian Lindhardt.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies