Seneste Danmarksnyheder

Elon Musk smider journalister af Twitter og konfronterer dem i chatrum

– Og det bliver jo helt absurd, når det bare handler om links, når det er i forbindelse med, at journalister dokumenterer en historie, siger han.

Han synes ikke, at Elon Musk har levet op til sine løfter om at styrke ytringsfriheden på Twitter.

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump og flere af hans støtter, har fået lov til at komme tilbage på platformen, mens der er blevet slået ned på blandt andet kritiske journalister og interne kritikere.

– Jeg synes, at det lugter af, at Musk selv sidder og træffer beslutninger om at moderere indhold, og at han er motiveret af en antipati over for bestemte journalister, siger Jacob Mchangame.

– Det virker i stigende grad som om, at når Musk taler om ytringsfrihed, betyder det ytringsfrihed for de mere konservative stemmer, som har været blokeret eller udelukket fra Twitter, siger han.

Jacob Mchangame, der beskæftiger sig med ytringsfrihed i tænketanken Justitia, er ikke imponeret over Elon Musks Twitter-overtagelse: “Mit håb havde været, at Elon Musk havde skabt et bedre Twitter, hvor der var en højere grad af ytringsfrihed, men jeg kan ikke se, at han er kommet med noget sammenhængende bud på, hvad ytringsfrihed betyder for ham. (Foto: © Pressefoto, FRAKTION)

Musk: End of story

Drew Harwell fra Washington Post beskyldte torsdag aften Elon Musk for at blokere for at dele nyhedslinks på samme måde, som han selv tidligere har kritiseret, at Twitter gjorde i forbindelse med historier om for eksempel Hunter Biden.

Elon Musk kunne i gruppechatten ikke helt uddybe, hvordan situationen var anderledes.

– Så det er uacceptabelt, hvad du gør? spurgte Drew Harwell.

– Nej, hvis du doxer, bliver du suspenderet. End of story. Sådan er det, sagde Musk.

Kort efter loggede han ud af chatrummet.

– Jeg tror, at Musk har forladt os, sagde chatværten, BuzzFeed-journalist Katie Notopoulos.

Kort efter var hele audiochatfunktionen Twitter Spaces nede ifølge flere medier.

EU-kommissær: Foruroligende

Det demokratiske medlem af Repræsentanternes Hus i USA Alexandria Ocasio-Cortez kritiserer Twitter-ejeren.

– Du er en offentlig figur. En ekstrem kontroversiel og magtfuld en af slagsen, skriver hun til Elon Musk.

– Jeg forstår, at man kan følge sig utryg, men at henfalde til magtmisbrug og utilregnelig suspendering af journalister vil bare øge intensiteten omkring dig, skriver hun og opfordrer Musk til at lægge telefonen fra sig.

Også EU har pudset de kritiske briller.

– Nyheden om en vilkårlig suspendering af journalister er foruroligende, skriver EU‘s kommissær for værdier og gennemsigtighed, Vera Jourova, på Twitter.

Noget tyder på, at Elon Musk er klar til at ophæve suspenderingen.

Han har oprettet en online-afsteming, om hvornår de blokerede journalister skal tilbage på platformen. Valget står mellem “nu” eller “om “syv dage”.

I skrivende stund hælder Twitter-brugerne til “nu”.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies