Seneste Danmarksnyheder

Eksperter: Missil-sag kan sætte Ukraines troværdighed over styr

Gambler med troværdighed

Samme konklusion kommer Jørgen Meedom Staun også frem til. Han er lektor ved Forsvarsakademiet og til Ritzau forklarer han, at Zelenskyj risikerer at miste sin troværdighed over for Vesten, hvis han fastholder sin fortælling.

– Hvis det er et ukrainsk missil, så er det meget uheldigt, og det er der jo meget, som tyder på. Derfor holder Zelenskyj jo også fast i sin fortælling.

– Enhver historie, der kan true den vestlige støtte til Ukraine, forsøger han jo at begrænse – også selv om der er tale om et tilfælde, sige Jørgen Meedom Staun.

Han tilføjer, at det næppe kommer til at rokke ved Vestens opbakning til Ukraines kamp mod russerne.

Russisk propaganda

Der er dog en part, der har gavn af sagen: Rusland.

– Rusland lyver ofte. Det gjorde de før krigen, men især efter krigen. Når de så en gang imellem som her ikke lyver, kobler de det op på andre sager, hvor de siger ”vi blev beskyldt for det her, lige som vi blev beskyldt for alt muligt andet. Her kan I se, at det ikke passer”, forklare Flemming Splidsboel.

DR-journalist Louise Brodthagen besøgte onsdag den polske by Przewodow, hvor missilet tirsdag ramte ned og dræbte to personer. Du kan se her, hvad hun oplevede i byen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies