Seneste Danmarksnyheder

Ekspert efter ny Trump-høring: ‘Vel det mest fordømmende billede, der nogensinde er tegnet af nogen præsident’

Når Niels Bjerre-Poulsen skal gøre regnestykket op, så er resultatet ikke pæn læsning for Donald Trump.

– Det er vel det mest troværdige og mest fordømmende billede, der nogensinde er tegnet af nogen præsident i en høring i Kongressen. Vi skal huske, at der er forskel på sigtelser, som skal rejses af Justitsministeriet, og så det, der er i høringerne her, som ikke munder ud i sigtelser, siger Niels Bjerre-Poulsen.

Når Kongres-høringerne ikke kan ende ud i konkrete sigtelser, så er spørgsmålet, hvad høringerne skal opnå.

– Frygten er der hele tiden for, at tilpas mange vælgere går mere op i benzinpriser og inflation end i de her høringer.

– Jeg tror, det er givet på forhånd, at der er millioner af amerikanere, der ikke vil høre de her ting. Altså Trump-tilhængere, som er blevet overbevist om, at det her er noget, demokraterne har fundet på, at det er løgn og opspind alt sammen, siger Niels Bjerre-Poulsen.

Derfor tror Niels Bjerre-Poulsen, at det primært er de uafhængige vælgere og en lille skare af de republikanske vælgere, der vil tage notits af høringerne.

Men selvom høringerne i Kongressen ikke kan munde ud i sigtelser, så kan det lægge pres på Justitsministeriet, der har gang i sine egne efterforskninger af begivenhederne omkring stormløbet mod Kongressen 6. januar 2021.

Niels Bjerre-Poulsen peger på, at Justitsministeriet nok ikke kan leve med, at mange bliver sigtet for diverse forbrydelser fra hærværk til planlagt kupforsøg efter stormløbet, men ingen fra Trumps inderkreds gør.

– Hvis man skal tro, hvad justitsminister Merrick Garland har sagt, så har man tænkt sig at gå videre opad i, hvem man rejser tiltale mod, siger han.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies