Seneste Danmarksnyheder

Efter skyderi i Oslo: Formodet gerningsmand nægter at afgive forklaring

Statsministeren erkender, at risikoen for angreb som det i Oslo er prisen for at leve i et åbent og frit samfund som i Danmark og Norge. Det sagde Jonas Gahr Støre til DR efter mindehøjtideligheden.

– Åbne samfund er sårbare. I Danmark og Norge lever vi åbent og frit. Vi elsker dem, vi vil. Vi er dem, vi vil være. Vi nyder godt af de vigtige friheder, som er kæmpet frem med demokratiet. Og det er sårbart, for der er modkræfter.

– Jeg tror, at vi får svært ved at beskytte os helt mod alle modkræfter. Det kan vi aldrig få en fuld garanti for. Men vi må bare aldrig lade os knække, når det sker. Så må vi komme videre, siger Jonas Gahr Støre til DR.

Norge vil ikke lade sige kue

Det vigtigste er, at vi ikke lader os knægte af tragedier, som skyderiet i Oslo, pointerer den norske statsminister.

– Jeg tænker, at dette er en dag, som markerer, at vi kommer videre. Vi bøjer ikke nakken. Der er modstandskraft, og man mærkede i Oslo i går, at der også var vrede. Folk var rasende over, at dette kunne ske, og det mener jeg er helt legitimt. Det skal vi bruge som en kraft, for livet går nu videre.

– Vi tager hverdagen tilbage, vi skal leve vores liv normalt, og så må vi være årvågne og følge med. Men denne her slags ekstremisme skal ikke have lov at diktere, hvordan vi lever i Norge, siger Jonas Gahr Støre til DR.

I videoen herunder kan du se DR’s interview med den norske statsminister, Jonas Gahr Støre.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies