Seneste Danmarksnyheder

Efter republikansk sejr: USA risikerer regeringsnedlukning

– Jeg lykønsker leder McCarthy med republikanernes flertal i Repræsentanternes Hus. Jeg er klar til at samarbejde med republikanerne i Repræsentanternes Hus for at levere resultater for arbejdende familier, lyder det i en erklæring fra Det Hvide Hus.

Han henviser til den republikanske mindretalsleder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, der med det republikanske flertal står til at blive formand.

Lige nu sidder demokraten Nancy Pelosi på formandsposten, men hun må nu forlade posten.

Præsident Biden lover at samarbejde med sine republikanske kollegaer for at levere resultater for amerikanerne.

– Det amerikanske folk vil have, at vi får tingene gjort for dem. De vil have, at vi skal fokusere på de emner, som har betydning for dem og på at gøre deres liv bedre. Jeg vil samarbejde med enhver – republikaner eller demokrat – som er villig til at arbejde sammen med mig for at levere resultater for dem.

Risikerer regeringsnedlukning

Med republikansk flertal i Repræsentanternes Hus og demokratisk flertal i Senatet er der lagt i kakkelovnen til to års politisk splittelse i den amerikanske kongres, hvor lovgivningsarbejdet går i stå, fordi al lovgivning fremover vil kræve, at republikanerne og demokraterne bliver enige – og det gør de formentlig ikke, fortæller professor og leder af Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet, Jørn Brøndal.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies