Seneste Danmarksnyheder

Efter politisk gyser: Boris Johnson nedsables af medier og politiske kollegaer

“Festen er slut, Boris”, skriver flere medier, mens mediet Daily Star har et billede på forsiden, hvor Boris Johnson har en lang næse som Pinocchio. Han fremstilles med andre ord som en løgner.

Premierministeren klamrer sig til magten efter ydmygende afstemning,” skriver mediet The Guardian på forsiden.

Og ifølge lederen af det britiske midterparti De Liberale Demokrater, Ed Davey, hænger Boris Johnson kun fast i magten med næb og kløer.

– Men han er for fej til at gå af, siger han til Sky News.

‘Han har en masse, han skal bevise’

Den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, var også hurtigt ude med riven efter Johnson, da afstemningen var slut.

Hun skrev blandt andet på Twitter, at stort set ingen skotter har tillid til Boris Johnson. Kun to af de i alt 59 skotske parlamentarikere i Underhuset valgte at vise støtte til ham.

I alt 211 af de konservative parlamentsmedlemmer har stadig havde tillid til deres formand. 148 så ham hellere vippet af pinden.

Og det resultat har fået lederen af den britiske opposition, Keir Starmer, til at reagere.

– Splittede konservative holder Boris Johnson oppe uden nogen plan for udfordringerne, siger Labour-lederen.

Han mener, at vælgerne skal vende partiet ryggen og hellere stemme på et samlet Labour-parti i fremtiden.

I egne rækker har flere også allerede kommenteret på afstemningen.

– Han (Boris Johnson, red.) har en masse, han skal bevise, lyder det ifølge BBC blandt andet fra det konservative parlamentsmedlem Simon Hart.

Fra en anden partikollega, Roger Gale, er den umiddelbare reaktion sådan her:

– En premierminister med ære vil se på tallene og acceptere det faktum, at han har tabt støtten for en betydelig del af sit parti og overveje sin position.

Nogle kritikere opfordrer direkte Boris Johnson til at gå af. Men det kommer næppe til at ske, lyder vurderingen fra Tinne Hjersing Knudsen, DR’s korrespondent i Storbritannien.

– Boris Johnson kommer til at kæmpe til sidste blodsdråbe for at blive i Downing Street. Og det bliver blodigt herfra, når han skal forsøge at få greb om partiet igen.

Johnson: Ekstremt godt og afgørende resultat

Ifølge Tinne Hjersing Knudsen kunne afstemningen formentlig godt have endt med et farvel til magten for Boris Johnson. Vi var vidne til et tydeligt oprør mod ham, men det kunne have været endnu større, siger hun.

– Oprøret kommer fra mange steder i partiet, og det er farligt, men også kaotisk. Hvis oprøret havde været mere organiseret, kunne de måske have væltet Boris Johnson. Den manglende organisering er altså til premierministerens fordel.

Boris Johnson har efterfølgende kaldt det “et ekstremt godt, positivt og afgørende resultat, der gør det muligt for os at komme videre”.

Og der var da også jubel i salen, da resultatet blev læst op.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies